Budapesti kávézó | STIKA Budapest

Galéria

STIKA Budapest
Budapest
Cím:
1072 Budapest, Dob utca, 46/A
Telefon:
+361 2748044

Ami stikában történik...Az egyre terjeszkedő buli és gasztronegyed egy ideje már a Klauzál tér felé is nyújtózkodik, most a Csányi-Dob utca sarkán nyílt egy új hely, mely reggeltől estig, éppen az adott napszakhoz igazítva várja barátsággal a reggeli ébredőket, a déli menüzőket és az esti lazítani vágyókat. A srácok a könnyed hangulat ellenére elég komolyan gondolták a vendéglátást, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Stika felirat az alkarjukon – szigorúan lemoshatatlanul.

A Stika letisztult, sok a fafelület, mellőzik a romkocsmákra jellemző kiegészítőket, de a borbárok merev hangulatát sem találjuk meg náluk. A fekete-fehér-barna színek dominálnak, viszont a kirakatszerű, teljes utcafrontos üvegajtók miatt nagyon fényes és szellős a tér. Szembetűnő, hogy a padló klasszikus, régi pepita padlólapokból áll, melyeket korhűre restauráltak; csak néhány sérült lapot kellett kicserélni újra. Ettől a padlózattól van a Stikának valami különös, “békebeli” presszó hangulata, ami nagyon hiányzott már a belvárosból. A peremkerületekben találni még néhány ilyen atmoszférájú helyet, de azokba maximum nosztalgiából vagy extrém sportként szabad betérni. A hely érdekessége, hogy a Csányi utca felé egy kis ablakot is nyitottak, melyen a kávékat, a reggeli croissant lehet átvenni, extragyorsan.

Egy rohamtempóban megvalósult álom eredménye a Stika, ami az elegáns, csokornyakkendős fiúkkal, szuper kávékkal, gondosan válogatott borokkal, házias ízekkel  hamarosan a VII. kerület egyik új kedvence lehet.

(Szöveg forrása: WeLoveBudapest.com)

   


Fotó: colorcam.hu

 

Az Év Kutyabarát helye” pályázat azokat a vállalkozásokat szeretné megszólítani, akik felfigyeltek arra, hogy hazánkban is már egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt a vendéglátóhelyek szolgáltatásait igénybe venni, és szívesen is fogadják őket. A pályázat nyertesei büszkén hirdethetik üzletükben, illetve weboldalukon díjukat, melyet Magyarország legnagyobb kutyabarát közössége szavazott meg számukra. RÉSZLETEK

Kiemelt támogatók:


Partnereink:

A pályázat kiírója: