A zsűri bemutatása

Az Év Kutyabarát Helye pályázaton a szervezők a zsűri segítségével választják ki az általuk legjobbnak tartott helyeket az adott kategóriában, illetve az Év Kutyabarát Innovációját.

A kiválasztás módja, a mérlegelési szempontok a vendéglátó - és szálláshelyek, valamint a munkahely kategóriákban: a kutyabarát hozzáállás, a kutyabarát szolgáltatások választéka, valamint a kommunikáció és a társadalmi felelősségvállalás.

Barabás Évi

Barabás Éva az RTL Klub műsorvezetője amióta az eszét tudja kutyás, csak gyerekkorában nem lehetett saját kutyája. Ezért van a mai napig kutyás képeslap gyűjteménye. 

Vidéken, állatok közt, természetközelben nőtt fel, a nagyszülőknél láncon tartott kutyusokkal ő járt a közeli erdőbe és áhítattal figyelte, hogy a vásártéren hétvégenként okos németjuhászok követi gazdájuk mindenféle utasítását. De honnan tudják mit mond az ember? És a gazdik hogyan képesek megérteni kutyáik nyelvét? 

Évi már budapesti tévésként saját terrier keverékeivel aztán gazdiképző kutyasulikba járt, frizbizni tanultak és más kutyasportokat is megismertek. Az elmúlt években Hugó is rászokott a tévézésre szinte minden nap együtt mennek dolgozni. Az Állatok Világnapján, a jelentkezési határidő napján lesz éppen nyolc éves a Fókusz zsemleszínű négylábú munkatársa, aki mára megtanulta, hogy vannak dolgok, amikbe nem ugathat bele.
Évi felelős gazdiként nagyon fontosnak tartja a kutyás és MÉG NEM kutyás társadalom közötti folyamatos kommunikációt, egymás megértését, elfogadását. A magyarországi iskolai oktatásba mindenképpen bevezetné az állatokkal való együttműködés tanítását, megismertetné egymás megszelídítésének módszereit. Ahogy a siketek jelnyelvébe is beavatná a gyerekeket, és a vakok csörgőlabda sportját is megmutatná mindenkinek. Hogy, legyen köztünk bizalom és szeretet. Nyitottság és szabadság. Évi szerint mindenkit meg kellene simogatni, hogy megérezzük végre mennyivel könnyebb, jobb és békésebb így az élet.     

Czippán Anett

Czippán Anett, a TV2 műsorvezetője, a kezdetektől, 2014 óta az Év Kutyabarát Helye díjátadó háziasszonya, műsorvezetője. Jack kutyája mindenhova elkíséri, még a forgatásokra is.

"Gyermekkorom óta imádom az állatokat, nem csoda, hiszen szüleim is erre tanítottak,  mindig voltak cicáink, kutyáink, hörcsögünk és teknősünk. Kutyusom, Jack szinte mindig velem van, így a TV2-be is rendszeresen magammal viszem. Talán ennek köszönhetem, hogy a TV2 rám gondolt, mikor elindult az állatokkal foglalkozó magazinműsora az ÁllatoZOO. Én pedig boldogan vállaltam a feladatot, hiszen mégjobban megismerhetem az állatokat és azokat az embereket is, akik Magyarországon sokat tesznek a négylábú kedvencekért, és felelősségteljes tartásukért."

Kánya Kata

Színésznő, műsorvezető, jelenleg társkereső irodája vezetésével foglalatoskodik. Gyermekkora óta nagy puli rajongó. Nózival nagy ismerői a kutyabarát helyeknek, hiszen pulija szinte mindig vele van, olyan helyre nem járnak, ahova nem viheti magával. Ő maga így mesél puli imádatáról:

„A családi “legendárium” szerint, három hónapos koromban kaptam egy három hónapos pulit. Nagy kertes házban laktunk, mivel testvérem nem volt, gyakorlatilag Buksival nőttem fel. Együtt játszottunk, ettünk, aludtunk. Az uzsonnára kapott vajas kenyérből természetesen egyet ő harapott, egyet én. Aztán hat éves korom körül egy utcával lejjebb költöztünk, nem jöhetett. Persze, visszajártam hozzá… 18 évig élt. Azóta több kutyám volt, sok örömmel (hihetetlen történeteim vannak,  mint minden gazdának), és persze, nagy tragédiákkal, hiszem az élet normális rendje szerint, a kutyás létbe kódolva van a nagy fájdalom is. Hat évvel ezelőtt örökbe fogadtam egy 13 éves, szívbeteg puli keverék, sokkos állapotban lévő kutyát, akkor tanultam egy évig a kutyaterápiát. Borzasztó nehéz másfél év volt, mentálisan is, fizikailag is, de együtt végigcsináltuk. Azzal hízelgek magamnak, hogy a sok fájdalom meg rosszullét mellett, sok öröme is volt a velem eltöltött időben. A kezemben halt meg.

Most Nózim van, a 4 és fél éves szürke csodapulim. Velem van mindenhol, nem nagyon megyek olyan helyre, ahová nem vihetem magammal. Titokban azért azt gondolom - mert a gyermekkor elkíséri az embert - vannak a pulik meg a kutyák.

Németh Krisztina

Az Abbázia Szállodacsoport tulajdonosai és dolgozói már a szállodalánc alapítása óta elkötelezett állatbarátok, és ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy szállodáinkban otthonra lel a környéken kóborló, kidobott, elűzött kutya, macska, illetve, hogy rossz sorsuk láttán önként is ajtót nyitunk nekik, az is mindennapos látvány, hogy a szállodaigazgatói szobában lusta kutyák és cicák ejtőznek a székeken, az asztal alatt, vagy éppen a billentyűzeten hemperegve és a képernyőre „abrakadabrát” írva. Mit volt mit tenni, hogy ezt a látványt kifelé is igazoljuk, 2008-ban elsőként vállaltuk fel nyíltan, hogy nemesnépi létesítményünk állatbarát hotel, elhatározásunkat pedig a 2014., 2015. és 2016. évben elnyert az „Év kutyabarát szálláshelye” díj is koronázta. No meg a sok köszönő levél, amelyet a nálunk úri módon nyaraló kutyák és cicák mondtak tollba gazdáiknak!

Szállodáink némelyike mindamellett a lovagolni, vagy csak lovat simogatni vágyó vendégeink kedvére istállót is tart fent, de a legnagyobb hotelünkben őshonos állatok is kíváncsiak méregetik a rácsok másik oldalán rájuk csodálkozó gyerekeket, illetve „igazi” szamarat, kecskét, juhot, vagy gyöngytyúkot is csak a TV-ben látott felnőtteket. A fentieknél azonban – ha lehet – még komolyabban megnyilvánulnak érzelmeink és felelősségünk az állatok felé, a 2012 -ben alapított Abbázia Közhasznú Alapítvány ugyanis a rászoruló emberek mellett a rászoruló állatokat és az arra érdemes menhelyeket is komoly összegekkel segíti.

Dr. Varga Károly

Új támogatónkként mutatjuk be páros zsűritagunkat: Dr. Varga Károlyt és Dr. Rexet, akik együtt döntenek majd a legjobbakról. A 3. kerületi gyermekorvos és négylábú asszisztense is azon dolgozik, hogy a felelős kutyatartók előtt ne legyen akadály, és minden percben élvezhessük azt a sok jót, amit egy kutya képes adni a többi embernek. Ehhez pedig arra van szükség, hogy a különböző szállodák, éttermek, boltok nyissanak azok felé, akik szeretetteljesen és felelősen élnek együtt kedvenceikkel.

Dr. Aladics Balázs

Harmadik generációs állatorvosként és a Bayer Állategészségügy dél-európai vezetőjeként, nagyon fontosnak tarja, hogy nem csak a betegségek megelőzésével és kezelésével foglalkozunk, hanem a felelős állatartást, mint koncepciót ismertessük meg a gazdikkal. Hiszen, nem elegendő az állategészségügyi gondoskodás, hanem biztosítani kell kedvenceink számára olyan lehetőségeket, életteret, ahol a gazdijukkal közösen, társként élhetik meg a mindennapokat akár otthonukon kívül is. 

Dr. Sziládi-Kovács Hajnalka

A Kutyabarát.hu alapítója, a hétköznapokban ügyvédként tevékenykedik. Munkája során kiemelt figyelmet kapnak az állatvédelemhez kapcsolódó ügyek, több állatmentő alapítvány, egyesület jogi képviseltét is ellátja.

„Gyermekkoromtól a mindennapjaim részét képezték a kutyák. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan családban nőttem fel, ahol a kutya családtag volt, és a szüleim meglepően jól kezelték, hogy rendszeresen kóbor, autókból kitett kutyákkal állítottam haza. Jelenleg a Noé Állatotthonból  elhozott Mamba kutya gazdái vagyunk, aki miatt a Kutyabarát.hu elindult 2012-ben, aki mindig ott lebzsel az irodámban, és aki igazi család – és csapattag.”

Sziládi-Kovács Tibor

Reklámszakember, a BEE Média brands vezetője. Az SZTE média szakán, majd a BKF stratégiai marketing szakán végzett, 2006 óta a reklámszakmában tevékenykedik. Kreatív ember lévén folyton az új ötletek, kihívások töltik ki mindennapjait, a Kutyabarát.hu a megvalósított ötletek egyike.

„Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu egyik alapítójaként és kutyatartóként is fontosnak tartom mind szélesebb körben propagálni a kutyatartás kultúráját, a felelős állattartás fontosságát. Munkánk és feladatunk ezt is elősegíteni a Kutyabarát.hu-val. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében.”

A közönségszavazat számarányait, valamint a zsűri döntését külön közjegyzői okirat tartalmazza majd.

A pályázat szabályzata ITT olvasható.

 

Tegyél Te is a hazai felelős kutyatartás népszerűsítéséért! Támogatóként kiemelt szerepet vállalhatsz egy egyedülálló kezdeményezésben, egy olyan társadalmi ügyben, amely több, mint 3 millió embert érint Magyarországon, részese lehetsz egy összetartó közösségnek, ahol a kutyabarát filozófia központi szerepet játszik. RÉSZLETEK

Kiemelt támogatók:


Partnereink:

A pályázat kiírója: