A zsűri bemutatása

Az Év Kutyabarát Helye pályázaton a szervezők a zsűri segítségével választják ki az általuk legjobbnak tartott helyeket az adott kategóriában, illetve az Év Kutyabarát Innovációját.

A kiválasztás módja, a mérlegelési szempontok a vendéglátó - és szálláshelyek, valamint a munkahely kategóriákban: a kutyabarát hozzáállás, a kutyabarát szolgáltatások választéka, valamint a kommunikáció és a társadalmi felelősségvállalás.

 

Kánya Kata

Színésznő, műsorvezető, jelenleg társkereső irodája vezetésével foglalatoskodik. Gyermekkora óta nagy puli rajongó. Nózival nagy ismerői a kutyabarát helyeknek, hiszen pulija szinte mindig vele van, olyan helyre nem járnak, ahova nem viheti magával. Ő maga így mesél puli imádatáról:

„A családi “legendárium” szerint, három hónapos koromban kaptam egy három hónapos pulit. Nagy kertes házban laktunk, mivel testvérem nem volt, gyakorlatilag Buksival nőttem fel. Együtt játszottunk, ettünk, aludtunk. Az uzsonnára kapott vajas kenyérből természetesen egyet ő harapott, egyet én. Aztán hat éves korom körül egy utcával lejjebb költöztünk, nem jöhetett. Persze, visszajártam hozzá… 18 évig élt. Azóta több kutyám volt, sok örömmel (hihetetlen történeteim vannak,  mint minden gazdának), és persze, nagy tragédiákkal, hiszem az élet normális rendje szerint, a kutyás létbe kódolva van a nagy fájdalom is. Hat évvel ezelőtt örökbe fogadtam egy 13 éves, szívbeteg puli keverék, sokkos állapotban lévő kutyát, akkor tanultam egy évig a kutyaterápiát. Borzasztó nehéz másfél év volt, mentálisan is, fizikailag is, de együtt végigcsináltuk. Azzal hízelgek magamnak, hogy a sok fájdalom meg rosszullét mellett, sok öröme is volt a velem eltöltött időben. A kezemben halt meg.

Most Nózim van, a 4 és fél éves szürke csodapulim. Velem van mindenhol, nem nagyon megyek olyan helyre, ahová nem vihetem magammal. Titokban azért azt gondolom - mert a gyermekkor elkíséri az embert - vannak a pulik meg a kutyák.

Czippán Anett

Czippán Anett, a TV2 műsorvezetője, a tavalyi Év Kutyabarát Helye díjátadó háziasszonya, műsorvezetője. Jack kutyája mindenhova elkíséri, még a forgatásokra is.

"Gyermekkorom óta imádom az állatokat, nem csoda, hiszen szüleim is erre tanítottak,  mindig voltak cicáink, kutyáink, hörcsögünk és teknősünk. Kutyusom, Jack szinte mindig velem van, így a TV2-be is rendszeresen magammal viszem. Talán ennek köszönhetem, hogy a TV2 rám gondolt, mikor elindult az állatokkal foglalkozó magazinműsora az ÁllatoZOO. Én pedig boldogan vállaltam a feladatot, hiszen mégjobban megismerhetem az állatokat és azokat az embereket is, akik Magyarországon sokat tesznek a négylábú kedvencekért, és felelősségteljes tartásukért."

Tornóczky Anita

Az állatok szeretete, védelme gyerekkorra datálható nálam. 2010 óta tevékenykedem az Állatvédőrség keretei között, mára én irányítom a szervezet munkáját. Terápiás kutyakiképzést is tanultam, rengeteg mentett kutya rehabilitációjában vettem/veszek részt, otthon jelenleg 8 kutyám van. 2015-ben az a megtiszteltetés ért, hogy a Kutyabarát.hu szakmai zsürije engem választott az év kutyabarát emberének.

Böhm György

"Gyönyörű múlt van a jövőmben!" – vallja a Jászai Mari - és Nádasdy Kálmán-díjas rendező-dramaturg, aki nem mellesleg marketing- és reklámmenedzser, narrátor és okleveles liftkezelő is. 

Ebben a múltban fantasztikus helyet foglalt el Alma, pontos nevén Alma Mahler, a bearded collie, egészen 2006. december 24-ig. Nagyon büszke voltam a nevére, ugyanis éppen Nagy András íróbarátom Alma Mahlerről írt monodrámáját olvastam, amikor Alma kutya hozzám került. Büszkén sétáltunk, és amikor kérdezték, hogy hívják a kutyát, büszkén mondtam Alma Mahler, azaz mondtam volna, mert az Alma szó elhangzása után rögtön rávágták a Szomszédokból, de jó! Aztán jött jelenlegi barátom és társam az Illatos útról, Füge. Ő már csak egyszerűen Füge. Négy év alatt sikerült kihoznom a depresszióból, amit előző élete és befogása okozott. 

Müller Attila és Larion Zoé

Larion Zoé szépségtanácsadó, modell, műsorvezető és férje Müller Attila színész-zenész-műsorvezető szintén a kutyabarat.hu oldalt használják, hogy felkutassák a legjobb kutyabarát helyszíneket, mert nem szívesen hagyják otthon kutyusaikat, Mézeskalácsot és Marcipánt. Szeretik, hogy egyre több olyan klassz helyet találnak az oldalon ahova az egész család mehet! 

Lelkes állatvédők, több állatsegítő szervezetet is támogatnak tagjai a tetovált állatmentőknek. Ellenzik az állatkísérleteket, ezért nem vásárolnak olyan termékeket, amiket állatokon teszteltek. Zoé vegetáriánus, Atti pedig igyekvő (húsból csak csirkét és halat és ezekből is csak keveset eszik). Mindkettőjüknek sok állata volt már, és mindet családtagként szerették és úgy is bántak velük. Így van ez a mostani kis állatkerttel is,  a kutyusok mellett van 3 pinty és 3 bütykös csótány is a családban. Egy farmot szeretnének majd ahol sok-sok állatka boldogan élhet majd! :)   

Dr. Sziládi-Kovács Hajnalka

A Kutyabarát.hu alapítója, a hétköznapokban ügyvédként tevékenykedik. Munkája során kiemelt figyelmet kapnak az állatvédelemhez kapcsolódó ügyek, több állatmentő alapítvány, egyesület jogi képviseltét is ellátja.

„Gyermekkoromtól a mindennapjaim részét képezték a kutyák. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan családban nőttem fel, ahol a kutya családtag volt, és a szüleim meglepően jól kezelték, hogy rendszeresen kóbor, autókból kitett kutyákkal állítottam haza. Jelenleg a Noé Állatotthonból  elhozott Mamba kutya gazdái vagyunk, aki miatt a Kutyabarát.hu elindult 2012-ben, aki mindig ott lebzsel az irodámban, és aki igazi család – és csapattag.”

Sziládi-Kovács Tibor

Reklámszakember, a BEE Média brands vezetője. Az SZTE média szakán, majd a BKF stratégiai marketing szakán végzett, 2006 óta a reklámszakmában tevékenykedik. Kreatív ember lévén folyton az új ötletek, kihívások töltik ki mindennapjait, a Kutyabarát.hu a megvalósított ötletek egyike.

„Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu egyik alapítójaként és kutyatartóként is fontosnak tartom mind szélesebb körben propagálni a kutyatartás kultúráját, a felelős állattartás fontosságát. Munkánk és feladatunk ezt is elősegíteni a Kutyabarát.hu-val. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében.”

A közönségszavazat számarányait, valamint a zsűri döntését külön közjegyzői okirat tartalmazza majd.

A pályázat szabályzata ITT olvasható.

 

Az Év Kutyabarát helye” pályázat azokat a vállalkozásokat szeretné megszólítani, akik felfigyeltek arra, hogy hazánkban is már egyre több kutyatartó szeretné kutyájával együtt a vendéglátóhelyek szolgáltatásait igénybe venni, és szívesen is fogadják őket. A pályázat nyertesei büszkén hirdethetik üzletükben, illetve weboldalukon díjukat, melyet Magyarország legnagyobb kutyabarát közössége szavazott meg számukra. RÉSZLETEK

Kiemelt partnerek:

Kreatív partnerek: